søndag den 19. september 2010

Dag 1 - ADHD Awareness Week - KAOS!


Sikken en start på ADHD Awareness Week! Absolut ikke ADHD-venligt! Og nej, KAOS er ikke en ny diagnose!

Der er store problemer med Facebook, så medlemmer af forskellige grupper bliver spammet med notifikationer hver halve time. Det er altså ikke kun ADHD Awareness Week 2010 gruppen, der er generet af det og det er selvfølgelig ikke mig, der spammer.

Når det er sagt tænker jeg, hvad kan alt det her så bruges til? Jeg kan selvfølgelig vælge at nedlægge gruppen i frustration over, at kampagnen ikke helt går efter planen eller jeg kan vælge at ændre på planen. Jeg har valgt det sidste.

Det er netop en situation som denne, der kan bringe os ADHD'ere op i det røde felt i løbet af et splitsekund. Når vi ikke har kontrol over, hvad der foregår. Det starter som irritation, men kan hurtigt udvikle sig til frustration og efterfølgende vrede. Her tager impulsiviteten over og vi handler og siger ting, som vi i virkeligheden ikke ønsker eller mener. Når roen så igen har lagt sig, sidder vi tilbage med skyld og skam over det, der er sket og skal til at rede trådene ud for 17. gang eller måske endda for 150. gang.

For at vende tilbage til det med valg. Vi skal huske på, at vi er frie mennesker og vi har muligheden for at vælge og træffe beslutninger for os selv. At vælge og træffe beslutninger er netop én af de store udfordringer, som vi med ADHD har. Det hjælper medicinen os ikke umiddelbart til at mestre. Medicinen kan dæmpe ADHD-symptomerne, så vi kan blive i stand til at lære de færdigheder, som kan gøre vores liv med ADHD lettere.

Mange af jer har sikkert udviklet strategier eller metoder, som hjælper jer i en situation som denne, hvor der sker ting, der er udenfor jeres kontrol.

Hvad gør I, når der sker ting, som er uden for jeres kontrol?

Del jeres tanker og erfaringer med andre her på bloggen. På den måde får vi skabt større forståelse og accept for ADHD, både for os selv, men også så andre kan begynde at forstå og acceptere os bedre.

Med de ord er ADHD Awareness Week 2010 skudt i gang!


Hyperaktiv hilsen
Charlotte


ADHD Awareness Week arbejder for at fremme viden, forståelse og accept af børn, unge og voksne med ADHD og deres familier.